Ярмарок, смачні частування, концерт та поважні гості: у Меджибожі відсвяткували День міста
22/06/2018

Святковий ярмарок, смачні частування, гучний концерт та поважні гості, і не лише з України – у Меджибожі відсвяткували День міста.

Від першої згадки про цю історичну місцевість та її мальовничі краєвиди минуло 872 роки. Така подія – велике свято для кожного тутешнього жителя. Завітали на урочистості чи не з усієї території об’єднаної громади. Меджибізька ОТГ налічує під своїм крилом 12 населених пунктів – й усі вони сьогодні тут. Об’єднавшись не лише територіально, а й душею, разом гуляють на святі.

Народу є чим пишатися – хоч би своїми талантами. Ними тішили всіх гостей свята. Співали пісень,танцювали та грали. Всі зусилля для того, аби запалити святковий дух – і їм це вдалося.

Стомлені від роботи, щодня пораючись по господарству, сьогодні вони  радіють та відпочивають. Кажуть, і раніше святкували, проте такого розмаху, як в останні роки, на цій території не пригадують.

Децентралізація –  ключ до успіху. Саме з об’єднанням громад люди побачили зміни. Кошти, тримані від власної діяльності, і освоюють самі, адже на місцях краще знають, як ними розпорядитися, на що витратити та що здійснити Із прийняттям реформи почали не лише гучно відпочивати, а й у щоденному житті відчули результат.

Особливо тішить око людям зона відпочинку. Сквер ще в процесі будівництва, проте вже не залишає нікого байдужим. Висаджені дерева, встановлені лавочки, альтанки та найголовніше – фонтан. З приходом реформи і відчуттям, що дійсно можна щось змінити, люди самі беруться за роботу – усе для того, щоб зробити життя кращим. Так, навіть водограй майстрували власними руками.

Тут є де розгулятись. Захід організований для людей. Для найменших –  гойдалки, батут, карусель. А ще – ярмарок з сувенірами, та найбільшою популярністю все ж користуються страви, які до смаку кожному.

Не могли оминути такий захід і гості. Аби привітати громаду та вручити подарунки, завітали представники БО «Фонд родини Кольгофер». Їх тут знають: благодійники допомагають населенню та відвідують їхні свята, аби потішити місцевих мешканців презентами, смаколиками та гарним настроєм. Так і цього разу – без сюрпризів не обійшлось. Для малечі привезли гору морозива, його вручали всім бажаючим безкоштовно. Також відзначили цінним подарунком і місцевих матусь-героїнь.

Відвідали захід також і гості з Китаю. Компанія, яка виграла тендер на ремонт дороги М12, що пролягає через територію ОТГ, таке свято не могла пропустити. Кажуть, що в Україні вже не вперше, і просто таки зачаровані красою природи і щирістю народу.

Радість у очах та щирі емоції –  те, що хочеться бачити на обличчі у такого працьовитого народу, як цей. І завдячуючи підтримці та розумінню небайдужих й бажанню людей змінювати життя на краще –  край процвітає та впевненими кроками йде вперед на зустріч квітучому майбутньому України.

 

Розкажи про цей запис друзям у соцмережі

Leave a Reply

Будьте першим коментатором!

Notify of
avatar
wpDiscuz